Работно време От Понеделник до Петък
9:00 - 19:00 часа
Събота 09:00 - 17:00 часа
Неделя 10:30 - 16:00 часа
За контакти: Клиника: 0895 830 842 Кабинет: 02/ 427 34 67 Кабинет: 0887 11 89 67
Email vitavet@abv.bg

Хирургия

Хирургично отделение във-Ветеринарна-клиника-Vita 1 Хирургия-на-домашен-любимец-Ветеринарна-клиника-Vita-2

Ветеринарна клиника Вита разполага със специалисти във всички области на хирургичните процедури. Благодарение на модерното и съвременно оборудване ние постигаме отлични резултати във всички хирургични интервенции и следкастрационните ни усложнения са сведени до минимум.

Областите, които се покриват в хирургичното отделение на ветеринарна клиника Vita са:

  – обща коремна и мекотъканна хирургия;

  – ортопедия и травматология;

  – онкохирургия;

  – неврохирургия;

  – хирургия на гризачи;

  – реанимация.

Хирургични-интервенции-във-Ветеринарна-клиника-Vita-1 Хирургични-интервенции-във-Ветеринарна-клиника-Vita-2

Голям процент от операциите са планирани. Но ветеринарна клиника Vita има готовност да поема и да обслужва пациенти в критично състояние. След извършване на интервенциите пациентите ни могат да останат безплатно да пренощуват в клиниката. Те биват изписани на следващия ден след извършване на сутрешната визитация от лекаря оперирал животното. Приема на животни за планови операции се осъществява от 9.00 часа до 11.30 часа.

За да се сведат до минимум рисковете по време на анестезия, ние препоръчваме да се извършват необходимите предоперативни изследвания. Това има голямо значение за успешната хирургия при животни.

Един от най-честите въпроси е „Защо трябва да се направят кръвни изследвания преди операция на моето животно?“. Отговорът е, че по този начин ние можем да предвидим съществуващи заболявания, който могат да доведат до усложнения по време на самата хирургична интервенция и да направят Вашия домашен любимец по-рисков. С преданестезиологичните  изследвания ние можем да коригираме нашите анестетичи и хирургични протоколи и по този начин да гарантираме добър изход от операцията.

Хирургични-процедури-във-Ветеринарна-клиника-Vita Хирургия при животни

Ветеринарна клиника Vita разполага с апарат за инхалационна анестезия с изофлуран. Този вид анестезия крие минимални рискове за живота на Вашия домашен любимец. Преди всяка хирургия при животни Вие ще получите безплатна консултация и събеседване с нашия анестезиолог. Заедно ще определите типа на анестезията, която ще се използва. По време на анестезията благодарение на нашия пациентен монитор ние имаме възможност да проследяваме основните жизнени показатели на пациента – сърдечна дейност, дихателни движения, кръвно налягане, сърдечен пулс, сатурация, телесна температура.

Друг най-често задаван въпрос от Вас собствениците на домашен любимец е „Докторе, ще го боли ли?“. Съвременната медицина разполага с качествено разработени препарати и схеми на следоперативно обезболяване, които задължително в нашата клиника се прилагат на всяко животно според нуждите.

На страницата за Контакти можете да получите консултация със специалист хирург във ветеринарна клиника Vita.

Хирургични-интервенции-на-котка Хирургични-интервенции-на-куче

Позвънете
Адрес