Работно време От Понеделник до Петък
9:00 - 19:00 часа
Събота 09:00 - 17:00 часа
Неделя 10:30 - 16:00 часа
За контакти: Клиника: 0895 830 842 Кабинет: 02/ 427 34 67 Кабинет: 0887 11 89 67
Email vitavet@abv.bg

Профилактика

Ветеринарна-клиника-Vita-Ваксинация на кучета и коткиВаксинация като важна профилактика на животни

Ние сме горди, че можем да предложим на нашите пациенти най-безопасните ваксини на водещи световни производители. Всеки домашен любимец е уникален. Затова ние изготвяме за всеки уникална ваксинационна програма, като се съобразяваме с начина на отглеждане, възрастта на животното, местообитанието и предназначението му. Ежегодно чрез нашата система всеки наш клиент се известява за датата на поставяне на ваксина и получава уникален медальон. Научете повече за ползата от поставянето на ваксини за кучето и поставянето на ваксини за котката. Ако искате да ваксинирате Вашия домашен любимец, свържете с нас на страницата за Контакти или си запишете час on-line.

 

Ветеринарна-клиника-Vita-Предпазване-от-ДирофиларияПредпазване от Дирофилария

Това е коварно, опасно, паразитно и все по-често диагностицирано в нашата клиника заболяване. Това е заболяване, което се предава чрез ухапване от комари на Вашето куче, котка, порче и причинява увреждане на сърцето и белия дроб. Човек също може да се зарази. За жалост при котките, за разлика от кучетата, няма лечение. Ще се радваме да обсъдим с Вас тестуването на Вашия домашен любимец и да изберем най-подходящата схема за предпазване от Дирофилариоза. Съвременната медицина разполага с голям набор от препарати за предпазване от заразяване. Повече информация за признаците на заболяването Дирофилариоза и как да предпазите Вашия домашен любимец можете да получите ТУК. Доверете се на екипа от доктори на ветеринарна клиника Vita, като се свържете с нас на страницата за Контакти.

 

Ветеринарна клиника Vita Препазване от вътрешни и външни паразити 1 Профилактика на животниПредпазване от вътрешни и външни паразити

С годините ние разбрахме, че има собственици на животни, които неправилно извършват  обезпаразитяването (за глисти, тении, бълхи и кърлежи) на своите любимци. Тези паразити са опасни най-вече за децата, възрастните и имуносупресирани хора. Поради тази причина всички животни трябва целогодишно да бъдат третирани по изготвен от ветеринарен лекар план. Затова се обърнете към на нас на страницата за Контакти.

 

Ветеринарна клиника Vita Профилактика - Годишни профилактични прегледиГодишна профилактика на животни

Независимо дали Вашият домашен любимец е млад или вече е навлязъл в средна възраст, Вие можете да му осигурите дълъг живот. Редовно трябва да се консултирате с Вашия ветеринарен лекар относно подходящата храна, подходящите натоварвания, подходящите хранители добавки. Ние от ветеринарна клиника Вита препоръчваме минимум веднъж годишно да се извършват профилактични прегледи. Те включват общ физичен преглед, кръвни изследвания, изследване на урина, ехографско изследване. Тези прегледи са задължителни за животни, които са над седем години, за да могат да се открият така наречените “заболявания на старостта“ (бъбречни заболявания, заболявания на черния дроб и сърцето, тумори, стоматологични проблеми, заболявания на ставите) и в ранен етап да започнат да се контролират, защото старостта не е болест. Ние предлагаме абонаментни програми за всяка възраст. За да се запознаете с различните предлагани от нас абонаментни програми при кучето и котката, обърнете се към нас на страницата за Контакти

 

Позвънете
Адрес