Работно време От Понеделник до Петък
9:00 - 19:00 часа
Събота 09:00 - 17:00 часа
Неделя 10:30 - 16:00 часа
За контакти: Клиника: 0895 830 842 Кабинет: 02/ 427 34 67 Кабинет: 0887 11 89 67
Email vitavet@abv.bg

Дентални грижи

Редовно-почистване-на-зъбите-на-Вашия-домашен-любимец Дентални грижи за Вашия домашен любимец

Над 85% от кучетата и котките имат някакъв вид на пародонтални заболявания. Пародонтоза означава, че венците и костите, които държат зъбите на място, са били унищожени от устни бактерии. Това e предотвратимо заболяване и е цел номер едно след диагностицирането на болестта при нашите домашни любимци, но въпреки това много животни страдат ненужно поради ненавременната диагностика.

Пародонтозата започва с възпаление на венците, което се причинява от плака. Плаката е смес от слюнка, бактерии, гликопротеини и захари, която се задържа по зъбната повърхност. В крайна сметка тази плака се втвърдява и се оформя зъбен камък. Сама по себе си плаката не причинява заболяване. Зъбният камък обаче притиска венците и ги отделя от зъбите. Това в крайна сметка разрушава свързващите структури на зъба (кости, тъкани, пародонтални връзки). В резултат на това зъбите стават мобилни. Това може да доведе до падане на зъбите от само себе си и последващото им изваждане. Признаци на пародонтозата са лош дъх (халитоза), дъвчене на едната страна на устата, падане на храна от устата, търкане с лапи на лицето или триене на лицето в пода, лигавене и болезненост в устата (лицето).

Пародонтоза-при-кучетата-1 Пародонтоза-при-кучетата-2

Ветеринарна клиника VITA препоръчва  следните стоматологични грижи за Вашите домашни любимци:

Дентални грижи за Вашия домашен любимец – Стъпка 1:

Водете домашния си любимец за дентален преглед. Не чакайте за годишния си преглед, ако подозирате, че има проблем.

Дентални грижи за Вашия домашен любимец – Стъпка 2:

Започнете стоматологични грижи в дома, като измиване на зъбите на Вашия домашен любимец веднъж дневно. Ние също така препоръчваме да използвате специално формулирана за зъбите храна и вода за орална хигена. Моля свържете се с нас на страницата за Контакти, ако имате нужда от инструкции за миене на зъбите на Вашия домашен любимец или ако имате някакви други въпроси.

Дентални грижи за Вашия домашен любимец – Стъпка 3:

Винаги когато зъбният камък е в голямо количество, се налага ултразвуково почистване. Ние разполагаме с този тип апарат за почистване на зъбна плака и зъбен камък. Запишете час on-line за почистване на зъбна плака и зъбен камък на Вашия домашен любимец.

Пародонтозата и устните бактерии могат лесно да засегнат и други органи и системи, включително сърцето, черния дроб, бъбреците, белите дробове и мозъка. Затова не чакайте да се проявят първите симптоми за парадонтоза при Вашия домашен любимец. Свържете се с нас на телефоните, посочени на страницата за Контакти или запишете час on-line за преглед на Вашето куче или коте.

 

Позвънете
Адрес