Работно време От Понеделник до Петък
9:00 - 19:00 часа
Събота 09:00 - 17:00 часа
Неделя 10:30 - 16:00 часа
За контакти: Клиника: 0895 830 842 Кабинет: 02/ 427 34 67 Кабинет: 0887 11 89 67
Email vitavet@abv.bg

Ваксини за куче

Защитете най-добрия си приятел !!!

Ваксини за куче

Едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да дадете на своето куче дълъг и здравословен живот, e той или тя да бъдат ваксиниран срещу общи кучешки заболявания. Майката на кучето дава имунитет против заболявания за първите няколко седмици чрез предоставяне на антитела в млякото. След този период обаче, кучето е до Вас и Вие трябва да му осигурите необходимата защита.

Как действат ваксините?

Ваксините съдържат малки количества променени или „убити“ вируси, бактерии или частици от тези организми. Когато се прилагат, те стимулират имунната система на Вашето куче да произвежда антитела, за да се защити от тези причинители при следваща среща с тях.

Кога трябва да се ваксинират кученцата?

Имунитетът на кученцето след раждането започва да намалява между 6 и 12 седмична възраст. Именно тогава е време да се започне с началните ваксинации. Първата (бебешка) ваксина се поставя на между 42 и 50 ден, следващата е на 60 ден и последната един месец след това, или след навършване на 3 месечна възраст. След тези първоначални ваксини следва ваксиниране веднъж годишно до края на живота на Вашето куче.

Ние от ветеринарна клиника Vita предлагаме най-безопасните ваксини на водещи световни производители. Всеки домашен любимец е уникален и затова ние изготвяме за всеки уникална ваксинационна програма, като се съобразяваме с начина на отглеждане, възрастта на животното, местообитанието и предназначението му. За ваксинация на Вашия домашен любимец, свържете с нас на страницата за Контакти или си запишете час on-line.

Срещу какви заболявания ще предпазите Вашия домашен любимец, ако го ваксинирате?

  • Ваксини за куче срещу Гана

Ваксинацията срещу тази често фатална болест е абсолютно необходима. Силно заразна, тя се разпространява чрез секрети, които се отделят от носа и от очите на заразените кучета.

Ваксинация-срещу-болестта-Гана-1 Ваксинация-срещу-болестта-Гана-2

Симптомите могат да включват отпадналост, висока температура, кашлица, диария и повръщане, конвулсии и парализа. В последния етап на болестта се появяват тикове. Вирусът атакува много органи, включително и нервната система. След преболедуване много от органите могат да останат трайно увредени.

  • Ваксини за куче срещу Парвовироза

Парвовирозата е силно заразно заболяване. Разпространява се чрез заразени изпражнения. Силно устойчив, вирусът може да остане в околната среда в продължение на много месеци. 

Симптомите включват висока температура, отпадналост, повръщане и диария (кървава).

Ваксинация-срещу-болестта-Парвовироза-2Ваксинация-срещу-болестта-Парвовироза-1

Ваксинацията е само определен метод за предотвратяване на това потенциално фатално заболяване, което е най-тежко при младите, малките и по-възрастните кучета.

  • Ваксини за куче срещу Бяс

Това е нелечимо вирусно заболяване, което засяга централната нервна система на почти всички бозайници, включително човека. Вирусът се разпространява чрез контакт със слюнката на заразените животни (порове, лисици и дори прилепи) чрез ухапване или някакво нарушение на цялостта на кожата. Ваксинацията ще даде на Вашето куче много по-голяма съпротива срещу беса. Трябва да сте наясно, че това заболяване няма лечение. Ваксинирането против бяс е абсолютно задължително за Вашите кучета.

Ваксинация-срещу-Бяс

  • Ваксини за куче срещу Инфекциозен хепатит

Инфекциозният хепатит се причинява от Canine Adenovirus тип I или тип II. Тази болест се предава между кучетата чрез контакт със секретите, които те отделят – слюнка, урина или изпражнения. Причинява чернодробна недостатъчност, увреждания на очите и дихателни проблеми. Развитието на тази болест може да варира от леко до много тежко и може да доведе до смърт на домашния Ви любимец. Ваксинирането засега остава най-добрата защита. Ваксинирайте своят приятел срещу инфекциозен хепатит. 

Свържете се с нас на страницата за Контакти или си запишете час on-line.

  • Ваксини за куче срещу Лептоспироза

Лептоспирозата е бактериално заболяване, което атакува бъбреците и черния дроб. Заразно е и за човека. Кучетата се заразяват от диви животни (мишевидни). Признаците са летаргия, депресия, треска, повръщане, повишена жажда, нефрит, жълтеница и др. Ваксините съдържат 2 или 3 от най-често срещаните типове, но това не предпазва кучето от заразяване от другите типове от тази група. Ваксината е един от начините за намаляване на това заболяване. На лептоспирозата изключително уязвими са ловните кучета.

На фигурата са обозначени местата, който поразяват причинителите на Ганата, на Инфекциозния трахеобронхит, на Парвовирозата, на Бяса, на Инфекциозния хепатит, на Коронавирозата.

Схема с обозначени места, които поразяват причинителите на различни болести

  • Ваксини за куче срещу Кучешка кашлица – инфекциозен трахеобронхит

Инфекциозният трахеобронхит (ITB), известен още като „кучешка кашлица, е силно заразно заболяване, което се причинява от голям брой причинители. Симптомите мога да се проявят от 2 до 14 дни след заразяването и се характеризират със суха постоянна кашлица. Усложненията са тежки пневмонии. Преболедувалото куче остава за дълго носител. За щастие фармацевтичните компании обърнаха доста голямо внимание на това заболяване и създадоха ваксина, която се поставя чрез накапване в носа. Така имунитетът, който се създава след ваксинация, е стабилен за една година.

Колко ефективна е ваксинацията?

Както всяко лекарство, лечение или хирургична процедура, ваксинацията НЕ може на 100% да гарантира, че кучето няма да се разболее от заболяване, срещу което е ваксинирано. Въпреки това, ваксинацията е най-добрата защита на Вашия домашен любимец срещу болестта. Освен това, ако сметнете разходите по лечението на едно тежко заболяване, както и стреса за Вашия любимец, превенцията чрез ваксинация е изключително икономична и ефективна.

Ако искате да ваксинирате Вашия домашен любимец, свържете с нас на страницата за Контакти или си запишете час on-line.

Позвънете
Адрес